sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Uusi vuosi ja uudet kujeet?

Tai pussillinen vanhoja. Selailin HeiaHeia-sivuston historiaani ja havaitsin, että ensimmäisen kerran olen vetänyt quad-luistimet jalkaani 18. tammikuuta. 5. helmikuuta olen perustanut tämän blogin ja 26. helmikuuta olen asettanut treenitavoitteekseni derby-tytön teräsreidet treenipäiväkirjassani. Blogin teemoissa lukee edelleen kadonneen vyötärön metsästys, vaikkei ole paljon näkynytkään.


Molempien, blogin ja HeiaHeian, tarkoitus on ollut saada kunto nousemaan ja (ennen kaikkea, voisi ajatella) paino laskemaan. No mitenkäs se vuosi on mennyt? Kun yläpuolella näkyviä reisikuvia katsoo, aika kivalta näyttää kehitys. Vaa'an mielipidettä kun kysytään, mitään lukuja paljastamatta, aika perseelleen. Kiloja ei ole lähtenyt. Tarkkoja lukuja en keväällä kirjoittanut mihinkään talteen (koska ne hajottivat), mutta mielikuva on että niitä on saattanut olla jopa muutama vähemmän kuin nykyään. Kehon prosentit ovat muuttuneet parempaan suuntaan, rasvaprosentti laskenut ja lihaslukema noussut. Edelleen rasvaprosentti on kuitenkin epäterveellisen suuri.

Treenejämme on mukavasti kuvattu pitkin vuotta, näkee vähän omaa kehitystään. Ensimmäinen kuva on otettu varta vasten poseeraten, loput liikkeessä. Ja näin yhtäkkiä kun kuvia katsoo, parhaalta näyttää huhtikuun kuva, tuon keskivartalokehityksen kannalta. Asento on kuitenkin aavistuksen kumarampi, joten täyttä totuutta kuvasarja ei kerro. Mutta kaikista huonoimmalta kehityksen kannalta näyttää marraskuun kuva! Ja loppuvuosi onkin ollut huono. Mieliala on ollut huonompi ja ruoka maistunut, paljon muuta treeniä ei ole ollut kuin derbytreenit. Ja niitäkin on jäänyt väliin, milloin mistäkin syystä tai "syystä."

Joten mikäs sen parempi ajankohta vuodessa alkaa tehdä elämänmuutosta kuin tammikuu. Facebook on pullollaan erilaisia alkuvuoden haasteita, itse olen tarttunut vähäsokeriseen tammikuuhun (makeat herkut hyllylle!) sekä tipalliseen tammikuuhun, jossa harhaanjohtavasta nimestä huolimatta keskitytään ainoastaan vesitippoihin. Lisäksi mielenkiinnolla odotan hyvinvointikalenterin uutisia.  

Koin kuitenkin tarvitsevani jotain konkreettista, tuollaiset Facebook-haasteet kun ovat aiemminkin jääneet ihan vain seurannan asteelle ja varsinainen osallistuminen on unohtunut. Päätinkin siis investoida treeni- ja dieettiohjeeseen, Fitfarmin Superdieettiin. Jännityksellä odotan...

Nyt sitten tsemppiä, jos vihdoin täältä ihran keskeltä esiin nousisi se oma minä, jollaista edelleen odottaa peiliin kurkatessaan ja aina niin pettyy. Kevättä kohti, kilo viikossa tai jotain? =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti