maanantai 8. syyskuuta 2014

Kirjavinkki: Love and Skate -sarja


Lontoon reissu on takana ja arkeen palattu mukavan unisella startilla, kuitaten matkustajan univelkoja. Pääsin reissussa vähän shoppailemaan Double Threat Skatesiin, ostin rullat (no niinpä, taas!) ja vähän tilpehööriä luistinten kärkien suojaamiseen. Palaan asiaan luultavasti rullapostauksen merkeissä. Mutta, nyt se tämänkertainen aihe ja varsinainen maraton-postaus. Halusin kuitenkin kertoa tästä mielettömästä kirjasarjasta kerralla.


Aloitin viime viikon alussa lupaavan oloista derby-teemaista kirjasarjaa, ja reissun aikana kertyneiden matkustustuntien aikana sain sen päätökseen. Kyseessä on yhdysvaltalaisen Lila Felixin luomus, viisi-osainen pienessä ajassa julkaistu sarja, joka kertoo kirja kerrallaan yhden rakkaustarinan. Kirjojen miespuoliset päähenkilöt ovat sukua keskenään, veljeksiä biologisesti tai muuten tiukkaa perheyhteisöä. Ja yhtä lukuunottamatta kaikki löytävät derby-tytön itselleen. Se yksi poikkeus on itse derby-refe ja siis juuri mieleiseni poikkeus kaavaan.

"Yes, Mom, I know that I'll never find anybody who loves me with blue hair. That's why I dyed it pink." 
- Love and Skate 

Sarjan aloittaa nimiromaani, Love and Skate. Kirja kertoo Blackin veljeksistä vanhimman, rakkaudessa pettyneen Owenin sekä derby-tyttö Nellien tarinan. Ensin kun aloitin kirjaa lukemaan, tuntui kieli vähän kömpelöltä enkä ollut hirveän innoissani. Nopeasti kuitenkin tarina tempaisi mukaansa, ja päähenkilöiden elämä alkoi kiinnostaa. Louisianaan sijoittuva sarja sai etelävaltioiden aksentin soimaan korvissani. Saman tien kun sain kirjan luettua, latasin jatko-osan puhelimeeni.

"You are so damned smug. What makes you think you even cross my mind when I'm skating? Huh?"
"Because then you get on that track, you're gonna remember me kissing the crap out of you."

- How It Rolls

Toisena vuorossa on How It Rolls, tarina Owenin nuoremmasta veljestä Falconista. Falcon on perheen kunnollisin poika, perheen huolenpitäjä, jolla ei anna elämässään aikaa kuin työlle. Ja sitten Falcon tapaa Reedin. Reed on oranssihiuksinen derby-tyttö, jonka elämä on kulkenut sijaisperheestä toiseen ja Falcon saapuu hänen elämäänsä juuri oikeaan aikaan.

"I crawled out from underneath the morning beastie that was Storey. Somehow she always managed to wrap herself around me. It reminded me of a kid hugging one of those huge teddy bears at the fair. And I loved every second of it."
- Down 'N' Derby 

Kolmantena sarjassa on Down 'N' Derby, ja veljessarjan nuorimmainen, Maddox. Maddox tapaa Storeyn Kalifornian auringon alla, ja yhdessä he ratkovat elämän aiheuttamia kolhuja toisissaan.


"So how come y'all are on the bench?
"Because they were unreasonably violent during the last bout and now they're benched for unsportsmanlike conduct." Nixon said as he rolled past me to the other side of the bench." 

- Caught in a Jam

Sitten suosikkini, Nixon the referee. Nixon on Blackin veljesten serkku, vaikka näin tiiviissä perheyhteisössä ei sellaisia erotteluja tehdä. Nuoruusvuosien sekoilut jäivät Nixonilla taakse, kun erään yhden illan jutun tuloksena syntyi Scout, kolmevuotias punapäätyttö, jonka yksinhuoltaja Nixon on. Yksi harvoista lapsihahmoista muuten, joka ei ärsytä. Kouluaikojen ihastuksen kohde Journey on palannut paikkakunnalle, ja on aika Nixonin ja Journeyn selvittää välinsä lopullisesti.

"Going home, I felt better than I had in a long time. I felt rested and revived, somehow.
Then I remembered I'd be meeting Hayes' father in less than three hours." 
- False start

Viimeisenä sarjassa kerrotaan Rexin ja Hayesin tarina. Rex on osa Blackin veljessarjaa vähän monimutkaisesti, en viitsi kertoa enempää jotten spoilaa aiempia osia. Rex on elämässään nähnyy ja kokenut liikaa, eikä hän jaksa enää uskoa rakkauteen. Asian muuttaa kuitenkin Hayes, pintapuolisesti täydellisen oloinen derby-tyttö. Ja loppu onkin sitten historiaa aiempien osien mallin mukaan.


Kirjoilla on paljon yhteneväisyyksiä keskenään ja juonenkuljetus on hyvin samankaltainen. Yhteistä on kuitenkin myös äärimmäinen suloisuus, rakkaus on kaunista ja ainakin minuun kirjoitustapa vetosi. Lisäksi kaikissa jatko-osissa pyörivät mukana myös aiempien osien päähenkilöt, ja samalla heidän kaikkien tarina saa jatkoa.

Tätä sarjaa voin siis vilpittömästi suositella ja etenkin nyt, kun ensimmäisestä osasta on loistava tarjous Amazonin Kindle Storessa. Ensimmäisen osan saa nimittäin ilmaiseksi. Joten nyt ainakin on kaikilla hyvä syy ladata Kindlen sovellus älypuhelimiin ja antaa mahdollisuus uskomattoman koukuttavalle derby-chicklitille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti