keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Kuntokuurin tilannepäivitystä

Pienehkö tauko taas bloggailussa takana, derbyä on taas piisannut ja lopun edestä työ haittaa harrastusta. Viime viikonloppuna olimme Poristakin Oulussa asti, NSO-joukoissa Hits Don't Lie -boutissa. Ja eilen illalla meitä matkasi kokonainen autollinen Tampereelle scrimmantaihin, loput NSO-joukoissa ja minä refe-tiimissä taitoja opettelemassa. Tällä kertaa pääsin ihmettelemään Outside pack refen (OPR) hommia.

Gearcheckin aika.
Ja oli kyllä taas niin siistiä! Uusi positio toi mukanaan uusia juttuja, mutta koin OPR:n homman kuitenkin helpommin sisäistettäväksi kuin jammer refeilyn. Varmasti haasteita riittää tässäkin positiossa, mutta alkuun pääsy oli helpompaa, kun kierron vain vihdoin hahmotti.

Ylläolevassa kuvassa näkyy myös ihka-aito tuomarin paitani, joka tosin on mallia makkarankuori. Tuleepa oltua ryhdikäs, ja saa lisämotivaatiota painonpudotukseen...
Ja painonpudotuksesta puheenollen: työpaikkani järjestää tämän syksyn aikana arkiliikuntahaastee-projektin, jonka puitteissa on erilaisia tapahtumia. Loka-marraskuussa osallistumme Hymis-kamppanjaan, jonka aikana pidetään liikuntapäiväkirjaa kaikesta arkiliikunnasta kahden kuukauden ajan. Lisäksi projektin aikana on mahdollista käydä kehonkoostumusmittauksissa.


Tänään oli minun vuoroni käydä testeissä. Testit pitivät sisällään puristusvoimamittauksen, leposykemittausta, sekä sen varsinaisen kehonkoostumusmitan. Tässä ylhäällä paljastan vähän omia lukemiani, jotka aika pitkälti olivat vähän masentavia. Rasvaprosentti paukkuu reilusti yli suositusarvojen, kuten arvattavissa olikin kokonaispainoni perusteella. Nestettä kehossa piisaa, vaikka testi kertoi etten juo tarpeeksi (tämäkin oli tiedossa, ja työn alla!). Mutta iloinen uutinen oli myöskin keskimääräistä korkeampi lihasmassan määrä, yli 34 kiloa painostani on silkkaa lihasta!

Tämä lihasmassa arvattavasti painottui enemmän alaruumiin eli jalkojen puolelle, mikä ei liene yllätys roller derbyn rasittavuuden huomioiden. Tästä tuloksesta saankin toivottavasti lisäpontta ylävartalotreenin tekemiseen salille. Yleisesti korostettiin sitä, että jotta kehoni ei menisi säästöliekille, tulee syödä vähintään 1700 kcal:n verran päivän aikana, juoda riittävästi, ja harjoittaa valtaosaksi vain kevyesti rasittavaa liikuntaa, joka ei nostata syketasoa liiaksi. Näin aineenvaihdunta saisi ohjeistuksen mukaan lisää pontta toimintaansa, ja pääsisin kohti ihannepainoani.

Koin kehonkoostumusmittauksen kaiken kaikkiaan hyödylliseksi. Mittausten varmuus vähän ihmetyttää, että miten kämmenten ja jalkapohjien kautta muka saadaan luotettavaa tietoa elimistön kokonaistilasta, mutta pakko kai se on uskoa. Näillä opeilla on taas hyvä jatkaa eteenpäin, toivoen että tällä saan lisäenergiaa harrastamiseen ja luonnollisesti sitä elopainoakin alaspäin. Tämä mittaus antoi ihannepainoarviokseni 80 kiloa, siihen olisi tämän päivän tiedoilla 16 kiloa matkaa.


OPR-palaveri. Reference 101, Jaw sekä allekirjoittanut.
Ps. Olen kahdeksatta päivää karkkilakossa. Elintapojen korjaus lähtee sokerin vähentämisestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti