tiistai 2. syyskuuta 2014

Fresh Meat -kurssi


Porin seurassamme eletään jännittäviä aikoja. Meillä "vanhoilla ja kokeneilla" luistelijoilla on uusi haaste edessä oman harjoittelun lisäksi, nimittäin uusien harrastajien tuominen lajin pariin. Viime viikolla järjestimme info-tilaisuuden tuleville fresh meat -kurssilaisille, ja tänä perjantaina alkavat tositoimet. Myös minä lupauduin mukaan valmentamaan fresareita, ja joukkueen sisäisenä tiedottajana harteilleni on langennut myös fresareille tiedottamisen vastuu. Ja pakko sanoa, toistaiseksi olen nauttinut joka sekunnista!

Yhdessä valmennustiimiin lupautuneiden kanssa aloimme jo hyvissä ajoin suunnittelemaan tulevan kurssin treenirunkoa. Ja olimmekin vähän ihmeissämme. Tuntuu, että hirveän heikosti netistä metsästämällä löytyi mitään kovin konkreettista fresari-kurssin pohjaa, joten loppujen lopuksi sävelsimme päästämme ja tietysti omien kokemustemme pohjalta.
Porissa Fresh Meat -kurssi jakautuu kahteentoista kurssikertaan, joista viimeinen on jo yhdessä meidän täysivaltaisten jäsenten kanssa. Eli yksitoista kertaa opettaa tuleville luistijoillemme tarpeeksi, jotta he pystyvät liitttymään joukkoomme! Kuulosti vaikealta, mutta loppujen lopuksi ratkaisu olikin ilmiselvä.

Minimum Skills. Se tuska, se tuli meidän kaikkien perseidemme alla, ratkaisu ongelmiin. Koska ne kirotut minarit sisältävät kaiken oleellisen, nimenomaan sen minimitason, jolloin pelaaja on valmis pelaamaan. Niiden vaatimusten mukaan olikin sitten helppo luonnostella fresari-kurssin sisällön runko, jakaen asiat tasaisesti kurssille. Kyseisen rungon mukaan kukin valmentaja sitten rakentaa oman valmennuskertansa, oman makunsa mukaan, sisällyttäen runkoon valitut oleelliset tekijät mukaan opetukseen.


Ylläoleva lausahdus on valmennustiimimme suuntalause. Rakentavalla palautteella pääsee pitkälle. Tässä kasvatetaan marraskuussa joukkoomme astuvia kollegoja, eikä mitään alempiarvoisia jäseniä. Ja negatiivisella palautteella ei saada mitään aikaiseksi.

Itse olen valmennuskasteen alla heti tämän viikon perjantaina, onneksi työparinani on meidän keväällä aloittaneiden pääasiallisessa vetovastuussa ollut Queen. Tavoitteena olisi opettaa fresareimme ne perusteet kurssille. Se aina niin tärkeä derby stance (joka itsellänikin on edelleen a-i-v-a-n liian korkea...) sekä oleellisimmat jarrutukset ja kaatumiset. Kurssilaisilta sain jo todella positiivisia kommentteja murtuneista luista, mutta yritän suhtautua valmennustaitoihimme toistaiseksi vielä luottavaisesti. Perusteet haltuun, niin sitten voi rohkaista oppimaan haastavampia kikkailuja (ja päästää fresarit urheiluhulluimpien valmentajiemme rääkättäväksi =D ).

Yritän postailla fresari-kurssimme etenemisestä pitkin matkaa, ja jonkinmoista yhteenvetoakin kurssin lopuksi marraskuun puolivälin tienoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti