perjantai 14. helmikuuta 2014

Aloitteleva kuntoilija ihmettelee palautumista

Ensimmäisten Roller derby -treenieni jälkeen olin kolme päivää niin kipeä, että hyvä kun pääsin kävelemään. Reidet edestä, takaa ja sisältä, nilkat ja pohkeet, yläselkä ja hartiat. Tiesin kyllä, että olen rapakunnossa mutta näin pahasti! Palauttelin siis mieleeni vanhoja kokemuksiani palautusjuomista, saadakseni edes pientä apua järkyttäviin lihasjumeihin. 


Sisareni harrasti aktiivisesti salibandyä muutama vuosi sitten, ja hän käytti treenin ohessa kotimaisen Gutzyn urheilujuomia. Muistin juomat hyvänmakuisiksi (toisin kuin Fast, joita koitin edellisvuonna Gustafsbergin dieetin yhteydessä..), joten purkki testiin. Appelsiini oli loppu, joten nyt keittiössä kököttää Tropiikin hedelmien makuista treenijuomaa. Better performance sports drinkiä juodaan harjoitusten lomassa. Gutzyn sivuilla kerrotaan näin: 

Juomajauhetta käytetään nesteen, energian ja elektrolyyttien täydentämiseen suorituksen aikana. ...Jauhe sisältää optimaalisen määrän elektrolyyttejä (mm. magnesium ja natrium) sekä C-vitamiinia. 

Juoma on todella väkevää suositellulla laimennussuhteella, joten itse laitan jauhetta vain yhden annoslusikallisen litraan vettä. 


Treenin aikana juotavan palautusjuoman lisäksi ostin treenin jälkeen juotavaa, mansikan makuista After performance recovery drinkiä. Tässä palautusjuomassa on esipilkottuja, nopeasti ihmeytyä proteiinejä 29%. Lisäksi juoma sisältää runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita ja L-glutamiinia, mitkä kaikki nopeuttavat palautumista. 

Tämä juoma on ohjeen mukaan veteen sekoitettuna karsean ylimakeaa. Olenkin itse laimentanut tätä laittamalla puolen litran pulloon n. 4 dl vettä, kaksi annoslusikallista juomajauhetta, ja loppuna nesteenä mehukeittoa. Mehukeitto hieman taittaa pahinta äklöyttä. 


Näiden palautusjuomien, sekä lisäksi käyttöön ottamieni magnesium-tablettien kanssa paikat kipeytyvät vasta noin vuorokauden kuluttua treenistä, ja huomattavasti lievemmin kuin silloin ensimmäisen derby-treenin jälkeen. 

kuvat ja tiedot tuotteista: Gutzyn sivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti