keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Rullaihmettelyä

Kuva täältä

Aloittelijana ostin ensimmäisiksi luistimikseni Riedellin R3:set. Löysin vielä mallin kivan näköisenä valkoisena. Niissä vakiona olivat paikallaan Radar Cayman -rullat, kovuutta 62. Luistelin pinkeillä rullilla kolme ensimmäistä luistelukertaa, opetellen alkeita ja koin vähän kehittyvänikin.

Tilasin saman tien kesää ajatellen hybridi-renkaat, Atomin Poison Slimit, kovuutta 84. Niitä oli kehuttu, ja ovat kivan värisetkin (pinkki kun ei oikein ole juttuni =D ).

Mutta ah järkytystä vaihdettuani uudet rullat kokeeksi eilisiin treeneihin. Ei mitään hajua ovatko rullat oikeasti paremmat, koska en osannut luistella niillä ollenkaan! Olo tuntui niin tahmealta, että oli kuin olisin ollut ensimmäistä kertaa luistimilla. Aiemmin sisäistetyt jarrutukset eivät sujuneet, saati sitten juuri viime viikolla hahmottamani takaperin luistelu.

Sitä oli ajatellut, että miten ison eron jotkut rullat nyt tekisivät, etenkin kun vuosia inline-luistimilla luistelleena ei ikinä ollut tullut mieleenkään rullien vaihto. Kuinka väärässä voi ihminen ollakaan...

Mutta, perjantaina tahmastellaan taas, katsotaan kuinka kauan hermot kestää.


4 kommenttia:

  1. Caymanit on universumin huonoimmat rullat. Niillä ei pysty muuta kuin telomaan ittensä. Onneksi vaihdoit pois. Poisonit ovat "tahmaiset", koska ovat niin juuri tehty olemaan. Hybridit ovat juurikin ne jotka tarttuvat myös tosi pölyiseen lattiaan eivätkä luista alta kurveissa. Jos olo tuntuu liian tahmaiselta, voit ostaa kaveriksi toiset rullat esim. 92-96 kovuiset, joita käytät Poisonien kanssa. Näin tulee pitoa, mutta luistelu ei välttämättä tunnu niin paljoa tarpomiselta. Eri rullat vaatii aina hieman totuttelua luisteluun eli ei syytä huoleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä =) eilen harkoissa sujuikin jo paremmin, että tottumiskysymys tosiaan

      Poista
  2. http://www.rollersandrevellers.com/rollers/lowdown-wheels/pushers

    Tuolta löydät vinkkiä pehmeiden ja kovien rullien yhdistelyyn. Alussa mä ainakin koin, että oli helpompi opetella kaikki perusopit vähän kovemmilla rullilla, juurikin tuolla 92-96 skaalalla, sitten kun on peruskikat hallussa niin on helpompi lähteä lisäämään noita pehmeämpiä rullia mukaan, kun on jo vähän tietoinen omasta luistelutyylistään ja siitä, mitä hakee luistimiltaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos linkistä! Poisoneissa oli vähän totuttelua, mutta nyt ne jo tuntuvat hyviltä jalkojen alla. Katsotaan miten todellisuus taas muuttuu kun tilauksessa olevat cushionit vaihtuvat =D

      Poista