torstai 15. tammikuuta 2015

Päivä kerrallaan

Tällä viikolla on tullut oltua hiljaa dieetin suhteen täällä blogissa, mutta muualla ei sitten lainkaan. Olen kertonut töissä työkavereille, kaikille kenen kanssa on sattunut puhumaan, että tällainen projekti on menossa. Se auttaa, mitä useampi tietää, sen nolompaa se olisi kaikille kertoa että joo söin pussin karkkia ja totesin että antaa olla.


Olen tällä viikolla käyttänyt jonkin verran Fitfarmin foorumeilla annettuja vinkkejä millä voi korvata asioita. Kananmunaa juustolla, rahkaa proteiinipatukalla... Saanut niin hieman enemmän vaihtelua ruokavalioon ja jaksanut vähän paremmin. Nyt jo myös huomaa, että ruokavalioon alkaa tottua. Ruokaa ei tarvitse miettiä koko ajan, punnitseminen sujuu luonnostaan, ja ensimmäisen viikon mahasäryt ja ajoittainen huonovointisuus ovat jääneet taakse.

Alkuviikosta vielä ajattelin kaikkea sitä mistä jäänkään paitsi ja ihan refleksinomaisesti mietin että voi että kun tekee mieli poiketa dieetistä. Sain kuitenkin yhdeltä työkaverilta kommentin, joka todella herätti: "Mietippä nyt, tekeekö sun oikeesti mitään tiettyä mieli?" Ja kun mietein tiettyjä suosikkiherkkujani, oikein ajatuksella ajattelin suosikkikarkkipussia, sipsipussia, pakastetuulihattuja, totesin että ei kyllä edes tee mieli. Mikä valaistuminen!


Lipsumisia ei olekaan tullut minkään muun suhteen, kuin vaa'alla käymisen. Aluksi niin vannoin, että vaa'alla käydään kerran viikossa. Viime viikolla kävin kahdesti. Tällä viikolla siitä melkein tuli joka-aamuinen tapa, ennen kuin havahduin ettei kannatakaan. Paino vaihteli päivittäin, välillä alaspäin ja välillä ylöspäin. Ahdistavaa, ja aivan turhaa stressiä siis. Tänään taas tsemppasin enkä hypännyt aamuvaa'alle. Seuraavan kerran siis sunnuntaina, alkuperäisen suunnitelman mukaan.

Veden juominen on myös hankalaa. Aamulla aloitan päiväni 3-5 desillä vettä, mutta sitten tulee työpäivän mittainen aukko. Juon lounaalla lasin tai kaksi, mutta muuten juominen jää. Osittain koska työnkuvani ei salli jatkuvaa vessassa ramppaamista, osittain koska juomisesta ei vain tunnu tulevan tapaa. Illalla koitan aina kiriä, mutta iltaisin etenkin huomaan että runsas juominen ei ole luontaista, ja se unohtuu. Tässä siis selkeä ensi viikon tavoite, etenkin kun ruokavalio taas tiukentuu ja aineenvaihdunnan käynnissä pitäminen on tietenkin tärkeää jos painoaan aikoo pudottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti